- Úvod
- >>
- Športová výživa
- >>
- Proteíny
- >>
- Srvátkové proteíny
- >>
- Whey protein isolate instant 90%
- >>
- Whey protein isolate instant 90% 1 kg
- >>
- Whey Protein Isolate instant 90% 1kg - Vanilka Karamel
Zákazníci si tiež dokúpili
Špecifikácia produktu
Hmotnosť | 1 kg |
---|
Viac o produkte
Zloženie – vanilka karamel: Srvátkový proteinový izolát WPI 90 instant (mlieko), vyrobený pri nízkej teplote metodou CFM Cross-Flow Micro-filtration, prírodná aróma, sladidlo: sukralóza (E955), emulgátor: Slnečnicový lecitín(E322).
Výživové hodnoty v |
100g |
25g |
*RVH % |
Energetická hodnota |
1544 kJ (364 kcal) |
386 kJ ( 91 kcal) |
4,55 % |
Tuky |
1,4 g |
0,35 g |
0,5 % |
Z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,3 g |
0,1 g |
0,5 % |
Sacharidy |
2 g |
0,5 g |
0,2 % |
Z toho cukry |
0,4 g |
0,1 g |
0,1 % |
Vláknina |
0 g |
0 g |
** |
Bielkoviny |
85,8 g |
21,45 g |
42,9 % |
Soľ |
575 mg |
144 mg |
2,4 % |
Typický profil aminokyselín v 100g bielkovín:
Esenciálne aminokyseliny: Izoleucín 6,2 g, Leucín 11 g, Lyzín 9,5 g, Metionín 2,5 g, Fenylalanín 2,8 g, Treonín 7,2 g, Tryptofán 1,8 g, Valín 5,8 g Semiesenciálne aminokyseliny: Histidín 1,5 g, Arginín 2,3 g Neesenciálne aminokyseliny: Kyselina asparágová 8,4 g, Glutamín 18,5 g, Glycín 1,5 g, Alanín 5,6 g, Prolín 6,2 g, Serín 4,6 g, Tyrozín 2,8 g, Cysteín 1,8 g
Použitie a dávkovanie: Prípravok môžeme dávkovať po 25g a to ráno nalačno alebo 25g ihneď po tréningu. Doporučenú dennú dávku rozmiešame približne v 1,5dcl vody. Použitie do mlieka sa nedoporučuje, nakoľko sa mení charakter výrobku aj jeho vstrebateľnosť.
Upozornenie: Nie je vhoný pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Výrobok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy. Doporučená denná dávka sa nesmie prekročiť.
Alergény: mlieko.
Skladovanie: Skladovať mimo dosahu detí a slnečného žiarenia, v suchu a pri teplote do 25 °C. Po odobratí potrebného množstva obal ihneď uzatvoriť.
No doping – výrobok neobsahuje žiadnu látku zo Zoznamu zakázaných látok Svetového Antidopingového kódexu. Výrobok neobsahuje konzervačné látky , ani geneticky modifikované suroviny.
Výrobca: STILL MASS s.r.o. , Lieskovská cesta 468, 96221, Lieskovec, Slovensko.
Staráme sa o vás !
1) Má vysoký podiel bielkovín (87,1%), ktoré pochádzajú z tej najkvalitnejšej srvátky.
2) Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, t.j. aminokyseliny, ktoré si ľudský organizmus nevie sám vyrábať (alebo inak povedané „syntetizovať“) a musíme ich prijímať výlučne stravou alebo cez doplnky výživy. Esenciálne aminokyseliny predstavujú až 60% z celkového obsahu srvátkovej bielkoviny.
3) Má vysoký podiel vetvených, tzv. BCAA aminokyselín (valínu, leucínu a izoleucínu), ktoré zahajujú proces syntézy svalových bielkovín a urýchľujú regeneráciu po náročnom tréningu.
4) Je veľmi dobrým zdrojom sírnych aminokyselín (cysteínu a metionínu), ktoré pomáhajú stabilizovať hladinu antioxidantov v tele zabezpečujúcich ochranu DNA pred škodlivými voľnými radikálmi.
5) Má vysoký obsah aminokyselín arginínu a lyzínu, ktoré sa podieľajú na stimulácii rastového hormónu. Rastový hormón podporuje rast svalovej hmoty a redukciu telesného tuku.
6) Vyšší obsah aminokyseliny glutamínu napomáha k dopĺňaniu energetických zásob vo svaloch a v pečeni v podobe glykogénu a zároveň podporuje celkové imunitné reakcie organizmu.
7) V neposlednom rade predstavuje aj zdroj vápnika, čím ochraňuje kosti pred ich rednutím.
8) Neobsahuje žiadne konzervačné látky, ktoré znižujú jeho kvalitu. Vďaka tomu je veľmi ľahko stráviteľný, nezaťažuje žalúdok a nespôsobuje žiadne tráviace problémy.
9) Je nedenaturovaný, to znamená, že pri výrobnom procese bola použitá metóda CFM Cross-Flow Micro-filtration, pri nízkej teplote a tým si proteín zachováva svoju prirodzenú biologickú hodnotu a nemenia sa jeho biologické vlastnosti.
10) Je v instantnej forme, je veľmi dobre rozpustný (aj v studenej vode).
Whey 90 instant proteín je vhodný pre každého kto sa usiluje o rast svalovej hmoty, ale taktiež aj v rámci rôznych diétnych programov, kde pomáha udržať svalovú hmotu a urýchľuje regeneráciu. Je vhodný nielen pre aktívnych a rekreačných športovcov, ale aj pre bežných ľudí so zvýšenou fyzickou aktivitou, ktorý potrebujú doplniť svoj denný príjem bielkovín.
Zdroje:
Bin, P., et al. 2017. Oxidation resistance of the sulfur amino acids: methionine and cysteine. Biomed Research International, 1-6.
Frestedt, J. L., et al. 2008. A whey-protein supplement increases fat loss and spares lean muscle in obese subjects: a randomized human clinical study. Nutr Metab. 5:8.
Chromiak, J. A. and Antonio J. 2002. Use of amino acids as growth hormone-releasing agents by athletes. Nutrition 18:657-661.
Miller, G. D., et al. 2000. Handbook of dairy foods and nutrition. CRC Press.
Pasin, G. and Miller, S. L. 2000. U.S. Whey products and sports nutrition. Application monograph. U.S. Dairy export Council, 1-8.
Van Hall, G., et al. 2000. The effect of free glutamine and peptide ingestion on the rate of muscle glycogen resynthesis in man. In J Sports Med. 21(1):25-30.
Zaman, Ch. and Lin, K. 2007. A review of the importance of amino acids in sports performance. Immune System Management, 1-63.