Proteíny • Aminokyseliny • Doplnky výživy

Menu

Inulín

Inulín je druh rozpustnej vlákniny, ktorý sa prirodzene vyskytuje v rôznych rastlinách, najmä v koreňovej zelenine, ako je čakanka, topinambur, cibuľa, cesnak, pór alebo banány. Je to zložený polysacharid, ktorý patrí do skupiny fruktánov (polyméry fruktózy). Inulín sa používa nielen ako výživová zložka, ale aj ako prebiotikum.

Účinky inulínu:

  1. Prebiotikum:

    • Inulín slúži ako potrava pre prospešné baktérie v čreve, najmä pre kmene bifidobaktérií a laktobacilov.
    • Podporuje zdravú črevnú mikroflóru a zlepšuje trávenie.
  2. Podpora zdravia čriev:

    • Inulín pomáha pri prevencii zápchy tým, že zvyšuje objem stolice a zlepšuje jej konzistenciu.
    • Reguluje črevnú peristaltiku.
  3. Zníženie hladiny cukru a cholesterolu:

    • Inulín spomaľuje vstrebávanie cukrov, čo môže pomôcť stabilizovať hladinu cukru v krvi.
    • Znižuje hladinu LDL cholesterolu.
  4. Podpora chudnutia:

    • Má nízky kalorický obsah a pomáha navodzovať pocit sýtosti.
    • Znižuje chuť na jedlo tým, že spomaľuje trávenie.
  5. Posilnenie imunity:

    • Podporuje črevné baktérie, ktoré sú dôležité pre silný imunitný systém.

Použitie inulínu:

  • V potravinárstve: Pridáva sa do výrobkov ako prírodné sladidlo alebo náhrada tuku (vďaka jeho krémovej konzistencii).
  • Vo výživových doplnkoch: Používa sa ako zložka prebiotík.
  • V kuchyni: Dá sa pridať do smoothies, jogurtov, polievok alebo pečiva na zvýšenie vlákninového obsahu.

Nežiadúce účinky inulínu

Väčšina ľudí môže inulín bezpečne konzumovať, avšak osoby so syndrómom dráždivého čreva (IBS) alebo inými tráviacimi problémami môžu byť na inulín citlivé, pretože môže spôsobovať plynatosť či nadúvanie. V takýchto prípadoch je vhodné začať s nízkymi dávkami a postupne ich zvyšovať.

Najpredávanejšie
  • Inulin 500g - Natural - Na sklade

    Inulín je diétna rozpustná vláknina, pozostáva z oligo- a polysacharidov zložených z fruktózových jednotiek navzájom spojených väzbami ß- (2,1). Takmer každý fruktózový reťazec je ukončený glukózovou jednotkou. Je mierne enzymaticky hydrolyzovaný, aby sa zvýšila rozpustnosť. Umožňuje zlepšiť nutričné profily potravín pridaním vlákniny, nahradením cukrov, znížením kalorickej hodnoty, znížením glykemického indexu. Inulín sa nestrávi v tenkom čreve, preto nezvyšuje hladinu inzulínu a glukózy v krvi. Má príjemnú chuť, zlepšuje arómu potravín napr. jogurtov a má 30% sladivosť sacharózy. Môžete ho použiť ako náhradu za cukor alebo glukózový sirup. Vhodný aj pre diabetikov.
    5,04 € s DPH
    4,24 € bez DPH
Filter produktov
Zobrazenie:
Zoradiť:

Príchuť Všetko

Pohlavie Všetko

Cieľ Všetko

Balenie | Váha Všetko

Forma Všetko

Výživové hodnoty Všetko

Zrušiť filtre
Inulín je diétna rozpustná vláknina, pozostáva z oligo- a polysacharidov zložených z fruktózových jednotiek navzájom spojených väzbami ß- (2,1). Takmer každý fruktózový reťazec je ukončený glukózovou jednotkou. Je mierne enzymaticky hydrolyzovaný, aby sa zvýšila rozpustnosť.
Umožňuje zlepšiť nutričné profily potravín pridaním vlákniny, nahradením cukrov, znížením kalorickej hodnoty, znížením glykemického indexu.
Inulín sa nestrávi v tenkom čreve, preto nezvyšuje hladinu inzulínu a glukózy v krvi. Má príjemnú chuť, zlepšuje arómu potravín napr. jogurtov a má 30% sladivosť sacharózy. Môžete ho použiť ako náhradu za cukor alebo glukózový sirup. Vhodný aj pre diabetikov.
5,50 € s DPH 5,04 s DPH / ks
4,24 € bez DPH / ks
Na sklade
Obj. čislo: 01897
Produkty: 1 | Aktuálna strana: 1/1
  • Informácie o objednávkach
    +421 905 812 095
  • Doprava zadarmo
    pri nákupe nad 35 €
  • Tovar na sklade
    expedujeme do 24 hod.
  • Zákaznícky servis
    a starostlivosť
  • Registrácia
    Veľkoobchod

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.